Ayurveda

Om Ayurveda

Ved å praktisere den flere tusen år gamle indiske helsekunsten Ayurveda, sammen med yoga, meditasjon og pusteøvelser, vil du få ett liv i balanse.

Ayurveda er sanskrit og betyr vitenskapen om livet. Ayurveda er et helhetlig og omfattende holistisk helsesystem. Ayurveda ser på menneskers kropp, sinn, følelser og sjel, hvor målet er balanse i disse.

Ayurveda består av mat, steiner, lyder og lukt. I følge Ayurveda inneholder et balanserende måltid alle de 6 smakene; søtt, surt, salt, bittert, astringent og sterkt.

Ayurvediske livsstils-prinsipper anbefaler egen massasje, økologisk vegetarisk mat etter kroppstype, Neti Pot, olje rens, tungeskrape, tørr skrubb og varme dusj eller bad.

Ayuveda deler mennesker inn i tre kroppstyper; Vata, Pitta og Kapha. Alle mennesker består av alle typene men som regel er en mer fremtredende. Sesongene deles også inn; vintersesongen er Kapha, Pitta er vår og sommer og Kapha er høst. Det er ekstra viktig å balansere kroppen i “din” sesong.  

Det er etter fordøyelsen at kroppen reparerer de dypere lag av kroppen. Spis deg derfor 2/3 full og la resten av plassen være til fordøyelsen.

Det tar 17-21 dager og manifestere en ny vane i ditt system.

Vær åpen for alle muligheter, og ta med deg det du kan på din vei mot ett friskt jeg.

Kirsti
  • Hvordan stå opp klokken 0600 hver dag.
  • Stressmestring for jobb og fritid.
  • Varig vektreduksjon.
  • Råd for hvordan du kan leve med smerter.
  • Du kan prøve å redusere smerter gjennom yoga, pusteøvelser, meditasjon og Ayurveda.