Ayurveda

Om Ayurveda

Ved å praktisere den flere tusen år gamle indiske helsekunsten Ayurveda, sammen med yoga, meditasjon og pusteøvelser, kan du få ett liv i balanse.

Ayurveda er fra sanskrit og betyr vitenskapen om livet. Ayurveda er et helhetlig og omfattende holistisk helsesystem. Ayurveda ser på menneskers kropp, sinn, følelser og sjel, hvor målet er balanse for deg og dine omgivelser.

Ayurveda består av mat, steiner, lyder og lukt. I følge Ayurveda inneholder et balanserende måltid alle de 6 smakene; søtt, surt, salt, bittert, astringent og sterkt.

Ayurvediske livsstils-prinsipper anbefaler egen massasje, økologisk vegetarisk mat etter kroppstype, Neti Pot, olje rens, tungeskrape, tørr skrubb og varme dusj eller bad.

Ayuveda deler mennesker inn i tre kroppstyper; Vata, Pitta og Kapha. Alle mennesker består av alle typene men som regel er en mer fremtredende. Sesongene deles også inn; vintersesongen er Kapha, Pitta er vår og sommer og Kapha er høst. Det er ekstra viktig å balansere kroppen i “din” sesong.  

Det er etter fordøyelsen at kroppen reparerer de dypere lag av kroppen. Spis deg derfor 2/3 full og la resten av plassen være til fordøyelsen.

Det tar 17-21 dager og manifestere en ny vane i ditt system.

Vær åpen for alle muligheter, og ta med deg det du kan på din vei mot ett friskt jeg.

Kirsti
  • Hvordan stå opp klokken 0600 hver dag.
  • Stressmestring for jobb og fritid.
  • Varig vektreduksjon.
  • Råd for hvordan du kan leve med smerter.
  • Du kan prøve å redusere smerter gjennom yoga, pusteøvelser, meditasjon og Ayurveda.